Jag skrattade så tårarna sprutade...

Hittade det här klippet när min dotter skulle visa mig något med Tokio hotel.
Lyssna på den här låten, läs texten och titta på bilderna och du får dig ett gott skratt. Vilken underbar översättning(om någon inte förstår så är tyskan översatt som det låter som på engelska, ett skämt alltså)


U2-1984

1984 var året som jag jobbade som au-pair i Dublin. Det var också det året som jag och världen upptäckte U2.
Skivan The unfogettable fire släpptes och Pride blev en stor hit. Jag hade självklart hört låtar som Sunday, bloody Sunday och New years day men nu blev dom riktigt stora.
.När jag bodde i Dublin så var det faktiskt ett ganska så kraftigt jordskalv där. Jag tror att det var 5,6 på richterskalan.Det här jordskalvet gjorde U2 en låt om och överdrev väl kanske lite i texten.
Låten heter A sort of homecoming och här är några textrader ur den som handlar om jordskalvet:
And you earth moves beneath
Your own dream landscape

The city walls are all come down
The dust, a smoke screen all around
Tänk att jag och U2 har upplevt samma jordskalv!

Januari 1985 var jag på min livs första konsert och det var med U2 på  Johanneshovs Isstadium. De var inte fullt så stora än i Sverige men jag tror att det var ca 12000 människor där. Det är ju kul att ha sett dom när de inte var så jättestora.
1993 (tror jag) såg jag dom igen och då var det på Stockholms Stadium för
50 000 åskådare.
Efter det så har jag tyvärr inte haft möjlighet att se dom igen och det blir inte i år heller. Kanske nästa gång de kommer om de kommer igen...
Vill i alla fall lägga ut ett klipp som jag förknippar med konserten -85. Låten heter 40 och den är relativt okänd.Jag tror att det är en låt som de brukade köra som extranummer. När ni hör den så kommer ni förstå vilken otrolig allsång det var och även på tunnelbanan på vägen hem var det allsång.
 


40
I waited patiently for the Lord
He inclined and heard my cry.
He brought me right out of the pit,
out of my miry clay.
I will sing a new song,
How long to sing this song?
He set my feet upon a rock,
and made my footsteps heard.
Many will see,
Many will see and fear.
I will sing, sing a new song.
How long to sing this song?

Twilight

Min dotter köpte häromdan filmen Twilight så vi tittade tillsammans på den. Jag tyckte att filmen var bra, lite seg kanske. Den var annorlunda och lite kuslig men inte så man blir rädd. Det är ingen rysare utan en kärleksfilm om en tjej som blir kär i en vampyr. Det jag tänke mest på var att filmen  är väldigt oamerikansk.
Hur som helst så innehåller filmen väldigt mycket bra musik. När jag tittade på filmen så tänkte jag inte på att det var så mycket musik. Utan det var först när vi tittade på en del klipp som fanns på DVD:n som jag la märke till det. 
Huvudrollsinnehavaren, Robert Pattinson som spelar Edward, har faktiskt gjort en del av låtarna och sjunger dem själv.
Här är ett hopklipp av filmmusiken. Vill ni höra mer och även läsa mer om filmen gå in på www.twilightsweden.se



Michael Jackson sjunger vadå...?

För några veckor sen när vi åkte till Öland, jag tror det var dagen efter minnescermonin, så spelade vi en greatest hits skiva med Michael Jackson i bilen. Våran favoritlåt blev Wanna be started something och vi spelade den om och  om igen. Jag tror nog att den här och Billie Jean är mina favoriter.
Min 8-årige son tjatade hela tiden att vi skulle spela låten där han sjunger kossa.
Men vad är det egentligen han sjunger? Vi var tvungna att kolla upp texten.
Ma Ma Se, Ma Ma Sa, Ma Ma Coo Sa ...?????? Vad menas med det?
You´re a vegetable...??? Varför sjunger han det?
Någon som har svaren?
Här kommer den i alla fall.




Michael Jackson och Britney Spears

Jag fortsätter med lite Michael Jackson för att hedra honom. Jag har aldrig varit någon stor fan av MJ men jag har alltid gillat hans musik. Den har alltid gjort mig glad och jag har många minnen till hans musik, speciellt till Billie Jean.
Eftersom MJ och Britney Spears skulle turnera samtidigt i Europa så skulle de tydligen, enligt BS, uppträda på någon av varandras konserter.
Det här klippet tycker jag är ganska sött. Det är när  MJ och BS uppträder tillsammans och sjunger The way you make me feel och de busar till det lite.


Hej och välkomna!

Hej och välkomna till min nya blogg. Den här bloggen kommer bara att handla om musik. Då menar jag all slags musik...nästan. För är ni intresserade av opera, country och dansbandsmusik då har ni kommit fel...
På bloggen kommer jag att lägga ut musikvideos, musikskvaller, konserter m.m. m.m.
Alltså allt möjligt om musik.
Det här är mitt första inlägg och då vill jag börja med att hedra Michael Jackson och lägger därför ut klippet där Bounce hedrar MJ med en mass flashmob på Sergelstorg och Stureplan. Jag tycker att det är en jättehäftig grej och jag önskar att jag var där.

R.I.P. M.J.


RSS 2.0